Från bloggen...

P1020422
Nu står utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta på Falbygdens museum. Den har fått en väldigt fin placering i deras utställningsrum. Utställningen kommer att finnas tillgänglig där för förskolegrupper och för allmänheten ända till den 21 februari. Med tanke på den engagerade grupp med förskolepersonal som jag mötte i går under visningen och föreläsningen så kommer förmodligen många barn få möjlighet att besöka utställningen.
Jag fick klara mig utan tonsättare Johan igår på föreläsningen eftersom han är ute på en turné med ett av sina musikaliska verk. Det gick rätt bra ändå och det blev flera bra samtal kring små barns ljudskapande. Förslag på att erbjuda barnen stövlar med små bjällror på att ljuda med på olika sätt. Gå långsamt, gå fort, hoppa, gå försiktigt – vilka ljud blir det då och hur förändras de. Ett jättebra sätt att undersöka och samtala kring ljud. Ett annat förslag var att samtala med barnen kring hur alla i gruppen låter, när de gråter, när de skrattar, när de pratar. Ett bra sätt att göra barnen uppmärksamma på att våra röstljud skiljer sig åt och är unika.
Utställningen har fått en rejäl renovering och vi har också förändrat och förbättrat vissa av delarna. Hoppas att barnen uppskattar det! Vibrationskullen har fått en upphöjd ljudskaparplats och Hjärtljudet nya gropar och golv i textil.

P1020419 Lätt

P1020420 Lätt

 

 

 

 

 

Utställningen uppmärksammades också fint i pressen i Falköping. Både tidning och radio var där. Det är så härligt när syftet med utställningen verkligen förs fram och när förstudien och barnens medverkan uppmärksammas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera