Från bloggen...

P1020714

Nu har utställningen kommit till Öckerö bibliotek och där kommer den att finnas ända till den 16 juni. Vi hoppas att det blir många barn som får möjlighet att besöka den under den tiden. Utställningen står fint i bibliotekets utställningshall där det är högt i tak och mycket ljusinsläpp. Den är lätt tillgänglig precis vid bibliotekets entré och det finns en hiss upp.
I går kväll mötte jag och tonsättare Johan Svensson en liten grupp med förskolepedagoger. De gav sig ut på ett intensivt utforskande av utställningens alla delar och en av dem utbrast efter en stund ”Det här var väldigt inspirerande”. Det är bara att hoppas att de kan gå med sina barn och uppleva utställningen tillsammans med dem.
Under föreläsningen kom det frågor om vilken typ av musik som Johan arbetar med. Han förklarade att det är klassisk, ny och experimentell musik som är hans genre. Han berättade också om hur mycket inspiration han fick under förstudien från de deltagande barnens sätt att utforska olika ljud. Vill du få en inblick i den musik som Johan arbetar med så är han med och arrangerar en tvådagars musikfest i Göteborg under Kristihimmelsfärdshelgen. På Cinnober Teater presenteras ny radikal musik som pressar gränser och bryter konventioner. Precis som de små barnen gör.

Kommentera