Från bloggen...

Mycket av det kulturutbud som finns för de yngsta barnen i ålder 0-2 år är ju precis som för alla andra inställt eller uppskjutet på grund av det speciella läge hela världen befinner sig i just nu. Även om barnen inte verkar drabbas av Corona virusets framfart på samma sätt som vuxna så ska ju deras medföljande vuxna skyddas mot smitta.
Många är hemma och hänvisade till att använda olika medier för att kunna ta del av kulturupplevelser. Så vad finns det för de yngsta barnen att välja på till exempel på webben?
Ja, den gamla hederliga och pålitliga Bolibompadraken finns ju. Hen har ett antal program som är gjorda för att passa de yngsta. Serien kallas för Bolibompa baby. Ibland är det draken som visar något och ibland tar hen hjälp av lite äldre barn eller någon figur. Nu till påsk kanske avsnittet där draken öppnar ägg passar bra. Där finns igenkänning, överraskningar, djurläten och återupprepning, allt sådant som de yngsta barnen uppskattar. Dessutom förstärker draken det hen säger med tecken.
teater-tittutDockteatern Tittut har alltid föreställningar för de yngsta på sin repertoar. Nu erbjuder de sin publik att chatta med någon av deras dockkaraktärer. Det krävs så klart hjälp från en vuxen för att klara det men visst kan det vara spännande att få fråga vilda bebin hur det känns att hänga och svänga i en lampa.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nyheterv/vastarvet/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera