Från bloggen...

VGVasArv_Sv

 

Idag ska Kan själv! presenteras för de politiker som sitter i Västarvets styrelse. På ett sätt så är det ju de som gör det möjligt att driva det här arbetet så det ska bli jätteroligt att få berätta om allt vi gjort under de här åren. Styrelsen ansvarar för natur och kulturarvsfrågor och de verksamheter som finns inom Västarvet och jag hoppas att de tycker att det är viktigt att kunna erbjuda kultur till de allra minsta.

Och hur gick det då?
Det var intresserade politiker som ställde många frågor. Till exempel om vi har gjort någon uppföljning bland besökande barn för att försöka ta reda på hur besöket har påverkat barnen. Det har vi inte gjort men visst skulle det vara intressant att försöka hitta ett sätt att samtala med barn som varit i utställningen efter något år. Kanske är det möjligt om man utgår från fotografier från besöket. Spännande förslag.
En annan fråga handlade om vi haft några tankar kring om utställningarna skulle kunna användas i någon sorts integrationsarbete. Som en mötesplats för föräldrar och barn med olika kulturella och etniska bakgrunder. Nja, visst har tanken funnits om att de besökande barnen har inga gränser. De tar kontakt med varandra oavsett vilken bakgrund de har. För de minsta barnen finns varken språkliga eller kulturella hinder när de söker kontakt. Och man ser att när föräldrar möts i utställningen så kan de dela upplevelsen av att se sina barn undersöka och utforska utställningen med varandra. Barnens sätt att ta sig an utställningen sker ju på barnens villkor och föräldrarna ser att barnen gör på ungefär samma sätt. Föräldrarna utbyter leenden och blickar och kanske väcker det tankar om att vi ändå är rätt så lika. Alla ska känna sig lika välkomna till  Kan själv! utställningarna och den senaste handledningen översattes till somaliska, engelska och arabiska. Inför den tredje utställningen ska vi försöka bli ännu bättre och översätta ännu mer av den information som finns i och om Kan själv!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera