Från bloggen...

IMG_5165

Igår var vi i verkstan allihop. Formgivare Tofte Lamberg, som också konstruerar alla specialtrianglar, gjorde klart de stora ”Knapparna”. Det är lådor som barnen kan trycka ner med handen, foten eller hela kroppen. När ”Knappen” åker ner, eller upp, så skapas det ljud. Varje ”Knapp” har olika gömda ljudande föremål inne i sig. Det finns ringklocka, konservburkar, gamla persienner och kristallglass. Snickare Ulf förberedde för den teknik som ska användas för att skapa ljudet av ett hjärtas slag i Hjärtljudsgropen. Vi kommer att använda en mediaspelare som spelar ut ljudet genom två bashögtalare.
Igår kom det också en ny transport med utfrästa trianglar från verkstaden Familjen Karlsson i Lidköping. De har fräst ur för de mattor och gummidukar som vi ska sätta på. Några trianglar har fått spårade räfflor i två olika mönster, ungefär som tvättbrädor och de slipades rena och släta.
Gå gärna in på Kan själv!`s youtube kanal och titta på hur utställningen växer fram.

Kommentera