Från bloggen...

När vi var i Umeå för att presentera Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta så passade jag på att besöka Bildmuseet i Umeå. Museet hör till Umeå universitet men verksamheten är helt fristående. På museet finns det en Öppen kulturförskola och den var öppen när jag var där. Jag fick kika in och titta på lokalerna och en av pedagogerna var vänlig och tog sig tid att berätta om verksamheten och jag fick ett fint ljustips med mig. De hade lagt in en scenspotlight i en plastlåda och tack vare att den är känslig för rörelse och ljud så kunde barnen påverka hur ljuset växlade färg. Film på ljuslådor.
Bildmuseet ger också Babyvisningar i sina utställningar och jag kan tänka mig att den uppskattades när den gjordes i en av de pågående utställningarna av Rafael Lozano – Hemmer, A draft of shadow. Utställningen bestod bland annat av ett rum fyllt med lampor som pulserade i samma takt som ditt eget hjärta. Genom att hålla i två handtag så spelades din egen puls in och sedan upp och ut i rummet. Häftigt!

Kommentera