Från bloggen...

IMG_5800IMG_5804IMG_5809

Ja, nu är Domen äntligen klar och barnen som besöker Partille Kulturum, där utställningen just nu står, blir de första som får prova den.
Och vad är det då som tagit som tid. Först och främst var det konstruktionen, att skapa en kupol uppbyggd av trianglar, som tog tid både att lösa och konstruera. Vi fick hjälp av Familjen Karlsson i Lidköping som skapade ett metallskelett. På det monterade vi sedan tunna triangellådor av björkplyfa. en del av trianglarna gjordes öppningsbara för att kunna koppla isär ljud och ljuskablar vid transporterna. Genom många av trianglarna går det kablar till och från högtalare, mikrofoner, LEDljus, reverbpedal, mixer, slutsteg och brusreducerare. För att få plats med all teknik så byggde vår snickare Ulf Wågland två lådor som ansluter till stigen av trianglar som går runt Domen. Tekniken för ljudet har Johan och ljudtekniker Henrik Alsér installerat och ljusets programmering gjordes av Joakim på Zenton.
Det är 6 av trianglarna inne i Domen som skapar ett långsamt ljusspel. Tanken är att det ska få barnen att röra sig därinne och då fångas deras rörelseljud upp av kontaktmikrofoner som sitter i golvet. Ljudet ges effekter och skickas sedan ut genom fyra högtalare. Ljudet skapar en känsla av att vara i ett mycket större rum.
Vi hoppas så klart att alla besökande barn kommer att tilltalas av Domen, dels som ett spännande rum att kunna krypa in i och igenom men också för deras möjligheter att där inne påverka de ljud som skapas.

Kommentera