Från bloggen...

Vi ansökte om bidrag från Statens Kulturråd för att beställa ett komponerat verk av Johan Svensson och i förra veckan kom besked att vi inte fick det vi sökt. Tanken är ju att han ska använda de ljud som han samlar in under turnén med Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta. Insamlandet görs på några av de platser som utställningen besöker och ljuden som samlas in är de som de besökande barnen skapar. Verket ska sedan framföras för vuxna.
Pengarna från Kulturrådet skulle bekosta Johans arbetstid för komponerandet men nu blev det som sagt inget. Vi får se över vår ansökan och fundera på om vi kan formulera oss bättre. Ny chans får vi till hösten när nästa omgång bidrag delas ut.
Bland de som fick ta emot pengar för samarbete med komponister den här gången fanns några som har fina erbjudanden för de allra minsta. Teater Tre, som bland annat har föreställningen Bubbla för 6 – 12 mån, Dockteatern Tittut, som bland annat ger Dollans dagis och Petras prick som är från 2 år och så Teater Sagohuset som har premiär i höst med föreställningen Zun  Zun – det låter för 1-3 år. Om de kommer att använda sina pengar till de minsta framgår inte men vi hoppas så klart det och önskar dem lycka till med sina projekt.

Kommentera