Från bloggen...

VGR karta.pub

Sitter och planerar inför nästa års turnéplatser. Vi har sedan starten varit i 9 olika kommuner i Västra Götalandsregionen på 10 olika platser med utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta. Det är nästan 7 500 barn och deras medföljande vuxna som har besökt den. I de flesta kommuner har vi haft spännande samtal och diskussioner kring små barn och deras ljudskapande. Tonsättaren Johan Svensson har samlat in ljud från besökande barn till ett kommande musikaliskt verk och förberedelserna för bygget av ytterligare en ljudutställning är i gång. Vi har fått fina hälsningar i vår Gästbok. I Herrljunga sa Esther, Hailey och deras förälder så här:
”Det fanns mycket att se och upptäcka. Att få upptäcka först en gång och sedan gå tillbaka efter en stund och utforska mer var det bästa av allt! Även som vuxen var det spännande att utforska. Många idéer tar vi med oss härifrån!”
Det har varit ett fantastiskt Kan själv! år.
2016 ska Kan själv! till alla röda prickar på kartan. Kungälv, Bollebygd, Skara, Ulricehamn, Borås, Trollhättan, Färgelanda och Lerum är kommuner som står på tur. Året därpå kommer dessutom  en av utställningarna att få ge sig iväg på en tur utanför regionen. Örebro kommun besöks under 2017 men vilken platsen blir håller vi hemligt ett tag till.

 

Kommentera