Från bloggen...

_MG_0140-8

Så här såg det ut när vi byggde upp utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta på Mimers Kulturhus i Kungälv i förra veckan. Idag öppnar den för allmänheten men redan i torsdags var det barn från Förskolan Viljan där och ljudskapade. De var särskilt inbjudna för en liten smygöppning. Vi har ett fördjupat samarbete med Förskolan Viljan sedan många år. Barn därifrån har deltagit med sina expertkunskaper i de två senaste förstudierna.
I Kungälv kommer det att hända en del saker i utställningen. Vi ska, tillsammans med barn från just Viljan, samla in ljud som tonsättare Johan ska använda för att komponera ett musikaliskt verk för vuxna. Det kommer också finbesök. De barn som var med i förstudien till den här utställningen ska komma och titta på resultatet. I utställningen ska de få se hur deras synpunkter och åsikter har hjälpt till att skapa en plats som passar för små barns ljudskapande. Det mötet ser vi verkligen fram emot.
Vi ska också gå igenom vilka förändringar vi ska göra när vi bygger vår kopia av utställningen. Snickare Martin börjar jobba med det denna veckan.

Kommentera