Från bloggen...

P1010227Igår hämtade vi utställningen på Mimers Kulturhus i Kungälv. Under tiden som den stått i deras konsthall har 200 barn besökt den tillsammans med nästan lika många vuxna. 9 olika förskolegrupper har varit där, till exempel Björkvägen förskola som enligt Gästboken utforskade miljön med 6 av sina barn. Den fina teckningen här gjordes av ett äldre syskon under tiden som hennes lillebror fick en upplevelse i utställningen. Arrangören har haft en egen plats för de äldre barn som varit med. Där har de kunnat läsa böcker och rita och måla. En fin lösning på det som ibland kan bli ett problem när äldre syskon kommer med.
När vi höll på att packa ihop utställningen kom det ett par barn med sina föräldrar som hade hoppats att få göra ett sista besök. En äldre kvinna stannade också till och började prata. Hon berättade att ett av hennes barnbarn varit där men att besöket blev kort eftersom brandlarmet gick. Hon sa också så här:
”Jag har så många barnbarn och egna barn men jag har aldrig sett en utställning för så små barn. Det är verkligen unikt!” Så undrade hon vem som stod bakom den och då förklarade jag att det var regionens förvaltning Västarvet och då sa hon ”Utmärkt! Utmärkt!!” Och jag kan bara hålla med. Det är UTMÄRKT att Västra Götalandsregionen och Västarvet väljer att prioritera de allra minsta.

Kommentera