Från bloggen...

P1010435
Nu står Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta på Västergötlands museum i Skara. Idag invigs den med pompa och ståt med en musikupplevelse av Susanne Lind men innan dess så har barn från Öppna förskolan redan varit där och provat utställningen.
Igår kväll hade vi en föreläsning för förskolepersonal. Det var ett 30-tal som provade utställningen och diskuterade små barns ljudande med oss. Vi fick en fin berättelse från en förskola där de utforskat ljud tillsammans med barnen under en längre period. Där fanns ett barn som personalen tyckte intresserade sig mer för ljud än de andra barnen. Hen provade ljudande med nästan alla föremål och material hen mötte. Och det där var ju något som vi såg under vår förstudie också – att det finns barn som har ett större intresse för ljud och ljudande än andra. Vad det beror på har vi däremot inget svar på.

Kommentera