Från bloggen...

P1010435I går hämtade vi utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta på Västergötlands museum i Skara. Där har den besökts av förskolegrupper på förmiddagarna och allmänheten på eftermiddagarna.
I gästboken har föräldrar förmedlat sina nöjda barns upplevelser:
” Vilken underbar utställning! Vår son tyckte detta var jättekul! Man skulle vilja att ett sådant ställe som detta alltid skulle finnas till.”
Den här önskan får vi ganska ofta från både föräldrar och förskolepersonal.
Det är ingen tvekan om att det saknas mötesplatser ute i kommunerna där små barn kan känna att det är en tillåtande miljö där de inte blir begränsade och stoppade i sitt utforskande. Och en plats där föräldrarna kan slappna av och bara njuta av sina barns upplevelse.
På Stadsbiblioteket i Göteborg finns avdelningen Miini för de allra minsta och på Borås stadsbibliotek har en del av barnavdelningen anpassats för att passa de minsta. MEN, åldersgränsen är upp till 5 år och det gör ju att de allra minsta ändå inte riktigt kan jobba i lugn och ro och på sitt speciella sätt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nyheterv/vastarvet/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera