Från bloggen...

P1010702

Idag har vi hämtat utställningen på Ulricehamns museum. Lisa Mårtensson som arbetar som kultursekreterare i Ulricehamns kommun och som har haft om utställningen under tiden som den varit där berättade om nöjda besökare. Hon hade fått flera önskemål från föräldrar om att skaffa en liknande utställning och placera den permanent någonstans i kommunen. Det är inte första gången som det förslaget dyker upp. Att föräldrar uppskattar en plats där deras barn kan röra sig på egen hand och få uppleva och utforska i egen takt är helt klart. Lika klart som att det inte finns så många sådana platser i det offentliga rummet. Oftast är ju de små barnen hänvisade till sina vagnar, sina medföljande vuxnas famnar eller att hålla någon i handen.
Sammanlagt så var det över 300 människor som besökte utställningen i Ulricehamn och 15 förskolegrupper hade varit på besök.
I gästboken går det att läsa om lyckade besök. Till exempel det här som W 1,5 år skrivit om.

P1010703

 

Kommentera