Från bloggen...

P1010716
Nu står utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta på Borås Konstmuseum. Den finns i källarplanet och kommer att vara där ända till 7 augusti. Enligt museikoordinator Emelie Ackerman och värden Ellen Traffener så har många hört av sig inför öppnandet, både privatpersoner, förskolegrupper och pedagoger från särskolan. Jag hoppas så klart att alla barn som får möjlighet att ta del av utställningen får spännande och utforskande ljudupplevelser.
Vi har förändrat den del som vi kallar för Vibrationskullen. Pelaren som sticker upp i mitten har behållit sin form men fått nya aktiviteter. Det är möbelsnickare Martin Abrahamsson som gjort själva pelaren och de små hållarna, formgivare Tofte Lamberg har konstruerat aktiviteterna och Johan Svensson och Henrik Alsér har installerat tekniken. Så här såg det ut igår när de drog kablar och kopplade in högtalare.

P1010713 P1010712 besk

Orsaken till förändringarna är dels att det varit ett stort slitage men också att vi uppfattat att barnen vill ha lite större utmaningar där upp på kullen. Istället för tre likadana sidor med samma typ av ljudaktivitet är det nu tre olika. På den ena sidan kan barnen undersöka vibrationshögtalare, på den andra utforska vibratorer och den tredje erbjuder möjlighet att skapa akustiska ljud. Den här nya pelaren har vi kunnat göra i samband med att vi bygger den andra utställningen som ska turnera i resten av Sverige. Nybygget är, som jag tidigare berättat, finansierat av Västra Götalandsregionens Kulturnämnd och börjar turnera i februari 2017.

Kommentera