Från bloggen...

P1020025 P1020027
Nu finns Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta i Trollhättan. Utställningen är placerad i det gamla kontoret på Noabs Mekaniska Verkstad som numera används av Innovatum Science Center. Vi har delat upp utställningen i två rum och jag tror att det kan påverka barnens upplevelse. Det blir det svårare för dem att få en överblick av hela utställningen men det kan också vara lite spännande att få gå från ett rum till ett annat. Tack vare att det är fönster runt om på alla väggarna så kan barnen ändå se att det finns saker i det andra rummet också.
Jag och tonsättare Johan Svensson hade föreläsning för intresserad förskolepersonal igår kväll. Varenda en av våra rapporter från förstudien gick åt!
Innovatum passade på att berätta om sin verksamhet också och presenterade en del nyheter. Deras pedagoger ska prova att komma ut till förskolorna och experimentera med barnen där. Fint erbjudande för dem som har lång väg in till stan. De visade också upp en liten robot, Blue Bot Robot, som kan användas för att synliggöra för barn hur digital programmering går till. Spännande!

P1020028

Kommentera