Från bloggen...

alltet-840x1200

Unga Klara i Stockholm håller de som bäst på att förbereda för föreställningen Alltet som har premiär nästa vår. Med i förberedelserna finns barn i 2 årsåldern. Föreställningen vänder sig nämligen till den målgruppen. Men det finns också med äldre människor i de referensgrupper som deltar. Föreställningen ska handla om de människor som står i början av sina liv och i slutet av sina liv – vad finns det för likheter och fördomar?
Det blir också en kulturupplevelse där unga och äldre människor kan mötas, över generationsgränserna.
Jag tycker att det ska bli spännande att följa och se resultatet. Arbetet med produktionen följs av olika forskare och ska resultera i en metodbok om generationsmöten på kulturinstitutioner. Det behövs!
I Kan själv! blir det ofta generationsmöten. Många av de besökande barnen har sina mor eller farföräldrar med sig och äldre människor tittar gärna in en stund även utan medföljande barn.
I Ulricehamn var det en pensionerad förskollärare som besökte utställningen Kan själv! – en upplevelse av natur 2012. ”Tack för titten. Underbart rara barn”
Samma utställning, samma år och ett gäng generationsmöten:
”Mormor och Oliver har varit här, väldigt givande”
”Farfar och Joel har haft en härlig upplevelse”
”Anton och farmor hade lika roligt bägge två”
Citaten kommer från utställningens gästbok.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera