Från bloggen...

Igår berättades det i radion om vilken positiv kraft öppna förskolan kan vara för barn och deras föräldrar. Sveriges kommuner och landsting har sedan 2018 drivit en satsning, Öppen förskola för språk och integration. Igår valde Sveriges radio att berätta om resultaten. Syftet med satsningen har varit att, med hjälp av öppna förskolan, påskynda etableringen för utrikes födda kvinnor och öka barns deltagande i den vanliga förskolan.
Att öppen förskoleverksamhet används för att nå föräldrar har vi blivit medvetna om under turnén med Kan själv! utställningarna. I några kommuner har det varit just i öppna förskolans lokaler som utställningen visats.
Men hur går det nu under pandemin men den här viktiga verksamheten? Jo, erfaren personal har så klart ställt om och runt om i Västra Götalandsregionen erbjuds nu olika digitala alternativ. Öppna förskolan på familjecentralen i Karlsborg erbjuder en digital kurs i babymassage och Mölndals stads öppna förskolor har lagt upp massor med filmer så att barn och föräldrar kan få sjunga, pyssla och ta del av sagor tillsammans. De ger också lästips i samarbete med sitt stadsbibliotek.
I Borås stad erbjuder man också träffar utomhus, till exempel vid den mobila öppna förskolan Tittut. Och i Götene kan man boka in sig och sitt barn på barnvagnspromenad.Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera