Från bloggen...

Idag är jag i Varberg för att berätta om Kan själv! och vad jag lärt mig av de minsta barnen och då passade jag på att besöka Bokens förskola. Avdelningen där de minsta barnen går håller på med ett ljudprojekt som jag skrivit om tidigare. Jag får ta del av deras veckodokumentation och har kunnat följa deras arbete på det sättet men nu fick jag chansen att se och höra i verkligheten. Jag har fått prova deras ljudmatta, lyssnat på barnens röster genom mikrofon och högtalare, tittat på filmer från deras besök i musikaffären där barnen provade cymbaler och trummor och undersökt deras ljudmöbel.
Väldigt inspirerande att få prata med Nina och Malin som är barnens förskolepersonal och roligt att se och få reda på hur de använt sig av idéer från Kan själv! utställningarna.
IMG_6708
Ljudmattan som består av en träskiva där det sitter olika material som det går att ljuda på och med.

 

 

 

IMG_6717

 

Ljudmöbeln som visade sig vara en upp och nervänd gungstol med inmonterade högtalare som både låter och känns. De kopplar in sina iPads i den för att ge inspelade filmer och ljudklipp ett bättre ljud.

 

 

IMG_6719

 

En kub av träreglar där det hänger föremål och material som det går att ljuda med på olika sätt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera