Från bloggen...

P1010178Den 12 februari hade vi finbesök i utställningen. Det var några av de barn som deltog i förstudien 2013. Då delade de med sig av sina erfarenheter och sina kunskaper om hur små barns ljudskapande kan gå till och hur deras möten med ljud kan se ut. Vi lärde oss väldigt mycket av barnen och de kunskaperna ligger till grund för utställningens form och innehåll.
Det var jätteroligt att få visa barnen resultatet av deras medverkan och berätta om hur viktigt det var att vi fick möta dem. Barnen provade utställningen och vi bjöd på fika. De här barnen går på Förskolan Viljan i Kungälvs kommun och så här berättar en av deras personal om besöket på förskolans blogg:
”Ni var experter på att vara 1 och 1,5 år! Därför besökte vi  er när ni gick på Blåbäret. Ni lärde oss många saker om vad små barn tycker om för ljud och hur de utforskar ljud som finns runt omkring. Med de orden bjöd Ida Lagnander in Viljanbarn som 2013 gick på Blåbäret och fick vara med i förstudierna till Kan själv-utställningen. Ida skickade en film till oss där vi fick se hur det var när de besökte oss på Blåbäret. Det blev många skratt och roliga kommentarer och förväntningarna på att få besöka utställningen på Mimers hus blev stora.
Vi tog bussen in till Kungälv och på Mimers hus väntade Ida och Johan Svensson på oss. De berättade om de olika delarna i utställningen och vad barnen hade för del i utformandet av de olika statinerna. Barnen fick fritt undersöka och pröva allt i rummet. Det var spännande men de kunde ju också konstatera att det här var mest för små barn. Precis så som det var tänkt! Innan vi  åkte hem igen blev vi bjudna på fika.
Vi känner oss stolta över att få ha varit en del i utformandet av Kan själv-utställningen och är så glada för det här tillfället att få en återkoppling till något vi gjorde för tre år sedan. Stolta är vi också över att bli kallade experter!”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera