Från bloggen...

P1010268Nu står utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta på Bollebygds bibliotek. Vi har lyckats få in den i deras lilla galleri och det gick tack vare att utställningen är utformad på ett sätt som gör det möjligt att förminska den. Trots den mindre storleken så finns alla delarna med och barnen i Bollebygd kommer att få en ljudupplevelse som är minst lika bra som på alla andra ställen utställningen varit på. Det fick vi bevis på igår när vi mötte förskolepersonal som tog sig an utställningen med ett underbart barnperspektiv. Tillsammans med dem hade vi också intressanta samtal om små barns ljudskapande. De gav exempel från sin egen verksamhet och berättade bland annat om en percussionhörna – utomhus! Det är ju det bästa om man vill erbjuda barnen att skapa ljud med stor och hög volym. Flytta ut ljudskapandet! Utomhus blir ljuden betydligt mindre skadliga och de barn som inte vill lyssna har möjlighet att dra sig undan från ljudet.
Nu hoppas vi att utställningen blir välbesökt. Det barn som kom på besök för andra gången i går eftermiddag tyder på att det kan bli så.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera