Från bloggen...

Musikverket_logo_stående_CMYK

I veckan kom de sista pengarna från Musikverket. Och vi är så klart glada och tacksamma. Det är tack vare deras bidrag som vi har kunnat samarbeta med tonsättare Johan Svensson under både förstudie och turné av utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta. Samarbetet med honom har betytt väldigt mycket för hela projektet. Jag märker att de små barnens ljudskapande får en mycket högre status när det är han som berättar om hur det kan gå till. Både i mötet med förskolepersonal och press och media gör Johans kunskaper om ljudskapande att de får en större förståelse för hur viktigt det är för små barn att få göra och lyssna på ljud.
Det här är sista året som Musikverket finns med som finansiär. Från och med 2017 måste vi klara oss själva och vi tror att det kommer att gå bra. Utställningarna är redan bokade i 5 olika kommuner i Västra Götalandsregionen och på två platser utanför.
Det finns inte så många andra bland Musikverkets projekt som vänder sig till de allra minsta men Rösträtt LABB är spännande. Det är ett projekt som drivits av Malmö Högskola i samarbete med Unsworn Industries och de har utvecklat och provat olika ljudappar tillsammans med förskolebarn. Projektet är avslutat men det gör det inte mindre intressant.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera