Från bloggen...

Bebis_bibliotek-640x250I Södra Ryd i Skövde pågår ett fint samarbete för de yngsta barnens bästa. Det är biblioteket och BVC som tillsammans erbjuder barnen att samtidigt bli vägda av distriktsköterskan och få ett bokprat med barnbibliotekarien. Orsaken till samarbetet handlar om att biblioteket tyckte att det var svårt att nå de yngsta barnen. De är ju beroende av att deras föräldrar tar dem med till biblioteket. Samtidigt hade personalen på BVC upptäckt att det var jättelätt att få föräldrarna att komma för att låta sina barn bli vägda men väldigt svårt att få dem att komma och prata om barnens språkutveckling. Kloka huvuden slogs ihop och nu får barnen både och på biblioteket i Södra Ryd. Som ett extra plus får barnen också varsin pekbok och De små barnens bok som är en gåva till nyfödda barn i Västra Götaland.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera