Från bloggen...

13177756_844382305662477_8793472595940094427_n

I morgon är det Teckenspråkets dag men redan idag firas den på Stadsmuseet i Göteborg och jag blev så klart glad när jag hörde att det fanns en programpunkt, Babytecken, som vänder sig till de yngsta barnen. Det är Margit Walatin från Göteborgs dövas förening som ger en introduktion för hörande föräldrar med små barn. Med hjälp av tecken som stöd kan vi vuxna lättare kommunicera och förstå de barn som ännu inte börjat använda det verbala språket. Ett litet barn har ju förmågan, viljan och kunskapen att använda sin kropp till kommunikation mycket tidigare än sina talorgan. Lär en vuxen sig att använda tecken tillsammans med de barn man har i sin närhet så får barnen en större möjlighet att uttrycka sina önskemål.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera