Från bloggen...

P1010591

Ibland blir det för mycket att hålla reda på och då är det lätt att göra missar.
I förra veckan var P4 Radio Sjuhärad på besök i utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta på Ulricehamns museum och då glömde jag posta detta inlägg. Det var reportern Melissa Gustavsson som kom och meningen var att det skulle bli ett inslag i direktsändning. Nu blev det inte så på grund av tekniska orsaker så hon spelade in besöket istället. Hon ställde bra frågor och var intresserad av alla ljud och av förstudiebarnens medverkan.

P1010593Tillsammans med tonsättare Johan Svensson utforskade hon Domens annorlunda ljudvärld. Och påpekade att den typen av ljud, lite burkigt med ekoeffekt, gillar en inte om en jobbar med radioinspelningar.
Hon provade Hjärtljudsgropen och hade nog gärna legat kvar där en längre stund. Så undrade hon över om barnen letade efter var hjärtljudet kommer ifrån. Johan och jag funderade en stund och insåg att det här har vi inte riktigt reflekterat över tidigare men vi var helt överens om att det gör de inte. När barnen är i Hjärtljudsgropen så verkar det som att ljudet och dess ursprung inte alls behöver undersökas. Det verkar istället självklart för barnen att det finns där och de tar bara in det.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera