Från bloggen...

Janusz”Respekt och beundran visas för det som är stort, för det som tar mycket plats. Men det som är litet anses obetydligt och ointressant.” Så skriver Janusz Korczak i boken Barnets rätt till respekt.
Vad menar han med det? Ja, jag tror att det är ganska enkelt. Tyvärr är det nog ofta så att det sätt vi bemöter barn på hänger ihop med deras ålder. Äldre barn ges mer plats i offentligheten, deras röster hörs oftare och de bemöts med större respekt. Men är det alltid så. Finns det inga exempel på att de minsta prioriteras? Jo, det  gör det så klart. I dag och nästan en hel vecka framåt så får de allra minsta ta stor plats på Teater Tre. Där går nämligen den Internationella Bebisfestivalen Ta Daa! av stapeln. Fyra olika dans och teaterföreställningar har barnen att välja på. Teater Tre ger Bubbla och Bebisbeat, Auraco från Finland ger Me-Me och Räserbyrån visar Prassel.
Kan själv! önskar Ta Daa! lycka till och är rätt säker på att de barn som kommer dit och tar del av föreställningarna kommer att få fina kulturupplevelser av hög kvalité. Något de har rätt till, precis som alla andra människor.
Ta daa


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera