Från bloggen...

(2)+bestpusstinen_youandmeforever_2+(1)
Under sommarens skulpturbiennal i Borås stad kommer den uppblåsbara skulpturen You and me forever att visas på olika platser. Skulpturen är skapad av konstnärsparet Merja Puustinen och Andy Best från Espoo i Finland. Den ingår i konstutställningen I väntan på paradiset som består av verk som bjuder in till fysisk interaktion och lekfullhet. Tanken med utställningen är att få besökaren att aktivt delta i utställningen genom flera sinnen.
I Borås har man bestämt att skulpturen ska visas för barn i åldern 0-5 år och det kommer också att anordnas workshops för barn i anslutning till skulpturen.
När jag tittar på bilder av skulpturen ser det ut som att de allra minsta barnen, 0-2 år, kommer att behöva hjälp av sina medföljande vuxna för att kunna uppleva och utforska den. Det ser ut att vara ganska högt upp från marken och svårt för någon med korta ben att ta sig upp av egen kraft. Men det bästa är naturligtvis att iaktta besökande barn för att få en uppfattning om hur de tar sig an den. Jag ska absolut ta mig till Borås och jag ska försöka få med mig en kompis som har rätt ålder inne.
Det är fint att konstnärerna så tydligt bjuder in barnen till att utforska konsten. I Katrineholms kommun köptes en version av skulpturen in efter att utställningen visats där och nu turnerar den runt till stadens förskolor.

Kommentera