Från bloggen...

IMG_5499

Igår hade vi besök från Göteborgs stads kulturförvaltning i Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta. Det var kultursamordnare och kulturkonsulenter som reste hit och fick en visning av utställningen. Jag och Johan berättade om hur utställningen kommit till, om barnens medverkan i förstudien och hur det vi lärde oss från barnen påverkade formgivning och innehåll. Vi upplevde det som att de flesta var/blev intresserade av både vårt arbetssätt och utställningen. Det blev en liten diskussion om den konflikt som kan uppstå genom att ge små barn möjligheter att skapa ljud och skyldigheten att skydda dem från skadliga ljudnivåer. Små barn tycker ju om ljud som är tydliga, skarpa och distinkta, gärna med hög volym. Vi tycker nog att vi har lyckats hitta en rätt bra balans där barnen kan skapa ljud som tilltalar dem utan att utsättas för risker. Sen så visade barnen under förstudien att de faktiskt klarar av att reglera det där ganska bra själva. När de skapade höga ljud så var det aldrig under så långa perioder som vi vuxna ofta upplever att det är och de valde ofta att själva avsluta den typen av ljudskapande.
Idag kommer det också  besök från Göteborg. Personal från Världskulturmuseet dyker upp efter lunch – ska bli lika kul att ta emot dem.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kulturi1/domains/kansjalvbloggen.se/wp-content/themes/wp_ks/part-related-posts.php on line 8

Kommentera